Nieuwe leerling

 

Ontmoetingsgesprek en rondleiding

Wilt u kennismaken met onze school? Dan bent u altijd van harte welkom. Voor een rondleiding of voor informatie over het aanmelden van nieuwe leerlingen kunt een afspraak via ons contactformulier of sterren@goudonderwijs.nlOnze directeur zal contact met u op nemen en u uitnodigen voor een ontmoetingsgesprek. De directie zal vertellen over de school. U kunt uw vragen stellen en u krijgt van haar informatie. 

Inschrijven

Wilt u uw kind inschrijven? Dan nodigen wij u altijd eerst uit bij ons op school. Onze school staat open voor alle leerlingen die aangemeld worden door hun ouders/verzorgers (tenzij het schoolondersteuningsprofiel verheldert dat wij een kind de juiste ondersteuning c.q. het juiste onderwijs niet kunnen bieden). Het Schoolondersteuningsprofiel kunt u vinden op de website onder het kopje Documenten.

Start op school

Kinderen kunnen bij ons op school komen vanaf hun vierde verjaardag. Heeft u uw kind bij ons ingeschreven en is uw kind toegelaten op onze school? Dan nemen we ongeveer zes weken voordat uw kind vier jaar op telefonisch contact met u op. Dit doet de leerkracht van de kleutergroepen. We plannen dan direct een intakegesprek met u in. Uw kind mag ook mee naar dit gesprek. Tijdens de intake plannen we samen met u een aantal wendagen in en geven wij ouders/verzorgers informatie over de juiste voorwaarden voor een goede start op school en u kunt uw vragen stellen.Vanaf het moment dat uw kind vier jaar is mag het elke dag naar school. Dit doen we in goed overleg met de ouders/verzorgers. Sommige kinderen vinden het nog te vermoeiend om een volle week naar school te gaan. In overleg kijken we wat geschikt is voor uw kind. Het wennen op school duurt meestal rond de drie weken. Als kinderen niet naar een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf zijn geweest kan het langer duren. Kinderen moeten zindelijk zijn bij de start op school.